Οικονομική Αρωγή

Η Επιτροπή Οικονομικής Αρωγής του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ιδρύθηκε το 1983 από την παλαιά Πρόεδρο Λένα Σαμαρά.
Την εποχή εκείνη το Σώμα ήταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και έπρεπε να βρεθούν πόροι για τη συνέχιση του έργου του.
Τον αρχικό πυρήνα της Επιτροπής απετέλεσαν παλαιοί Οδηγοί και Στελέχη και ο κύριος σκοπός ήταν η οργάνωση εκδηλώσεων για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Η 1η εκδήλωση ήταν η χριστουγεννιάτικη Εορταγορά, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα οργανώθηκαν αξιόλογες εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ηρώδειο και στη Λυρική Σκηνή με τη συμμετοχή πολλών ξένων καλλιτεχνών. Συγχρόνως η Επιτροπή Αρωγής διοργάνωσε σημαντικές εκθέσεις στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη και στο Μουσείο Πιερίδη.

Η πραγματοποίηση ταξιδιών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό με τη συμμετοχή πολλών φίλων του Οδηγισμού εξακολουθεί να είναι μια επιτυχημένη προσπάθεια.

Βιβλίο για τα 25 χρόνια υποστήριξης της Οικονομικής Αρωγής του ΣΕΟΤο 2008 εκδόθηκε βιβλίο για τα 25 χρόνια υποστήριξης της Οικονομικής Αρωγής στο έργο του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Το έργο της Οικονομικής  Αρωγής συντελεί σημαντικά στην προβολή του Οδηγισμού που σκοπό έχει να βοηθήσει στη διαπαιδαγώγηση των νέων.