Επίσκεψη στο μπαλκόνι του Πηλίου

Πώς καταφέρνεις να γεμίσεις ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Πηλιού, χωρίς σχολείο, με 40 παιδιά; Πάρα πολύ απλά … πραγματοποιώντας μια εκδρομή!

     Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 από το ΚΤΕΛ του Βόλου ξεκίνησαν με πολύ χαρά και ενθουσιασμό τα 40 Πουλιά από τα Σμήνη της Αγριάς, της Λάρισας και της Νέας Ιωνίας για να επισκεφθούν το μπαλκόνι του Πηλίου.
     Παλιοί γνώριμοι και νέοι φίλοι με σύμμαχο τον λαμπερό ήλιο ταξίδεψαν στη Μακρινίτσα, γνώρισαν τη μαγεία της φύσης και την ιστορία του χωριού. Επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που στεγάζεται στο αρχοντικό «Βατσαρέα-Μαυράκη" και με τη βοήθεια του κυρίου Παναγιώτη και της κυρίας Κατερίνας ξεναγήθηκαν στο αρχοντικό και ενημερώθηκαν για τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Δεν έμειναν, όμως, μόνο στα λόγια, αλλά περιηγήθηκαν στα καλντερίμια του χωριού, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν πολλά για τα βότανα και τη χρησιμότητά τους, να γνωρίσουν τις κρήνες και τις εκκλησίες. Επίσης, συμμετείχαν σε εργαστήρι αποτύπωσης των σχεδίων μιας κρήνης και μιας εκκλησίας του χωριού και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τα όσα είδαν και άκουσαν.
     Στη συνέχεια, αφού έφαγαν το μεσημεριανό τους, δίπλα στις ρίζες των πλατάνων, χωρίστηκαν σε Φωλιές, ανάλογα με τα χρώματα των φύλλων αυτή την εποχή, και πραγματοποίησαν ένα Mini Μεγάλο Παιχνίδι, με διάφορες «αποστολές». Σκοπός του παιχνιδιού ήταν τα Πουλιά να μάθουν να συνεργάζονται, να γνωρίσουν κεντρικά σημεία του χωριού και τα μυστικά τους. Υπολόγισαν το ύψος του μεγαλύτερου πλατάνου της πλατείας, έμαθαν την ιστορία της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, ζήτησαν πληροφορίες από τους κατοίκους του χωριού για την τεράστια τοιχογραφία του Θεόφιλου και άλλα πολλά.
     Αργά το απόγευμα επέστρεψαν στο Βόλο και λέγοντας «γεια χαρά» το ένα στο άλλο, έδωσαν την υπόσχεση σύντομα να ξανασυναντηθούν για περισσότερες περιπέτειες και παιχνίδια στη φύση.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την φιλοξενία.

Φωτογραφικό Υλικό