Αχαρναί

Όταν προπολεμικά το 1932 η κα. Ειρήνη Καλλιγά ιδρύει στην Αθήνα το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, η συντηρητική και κλειστή κοινωνία της πόλης μας δεν επέτρεπε τέτοιες νεοτερίστικες κινήσεις. Όμως μετά τον πόλεμο το 1957 η ευγένεια της κας. Αλεξάνδρας Πηγαδά ιδρύουν στην πόλη των Αχαρνών την πρώτη Ομάδα του Οδηγισμού. Τοπική Έφορος ορίζεται η κα. Αικατερίνη Σουρλατζή, Αρχηγός η κα. Αλεξάνδρα Πηγαδά και Υπαρχηγοί η κα. Νίτσα Δαμάσκου και η κα. Μαρία Γκίκα. Επίσης, ένα δραστήριο Τοπικό Συμβούλιο πλαισιώνει και βοηθά τη δράση της Ομάδας. Όλα αυτά τα χρόνια οι ομάδες της πόλης μας συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις του Σ.Ε.Ο. πέρα από την αυτοτελή δράση τους.
Από τα πρώτα μικτά Σμήνη που δημιουργούνται ανά την Ελλάδα δημιουργείται με πολύ κέφι από την κα. Αγγελική Τριβέλλα, το Σοφό Πουλί, που αγκάλιασε τους μικρούς μας φίλους.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 υποδεχόμαστε στην Οδηγική μας  οικογένεια  την κα. Αννα  Μαρούγκα-Χατζηγιάννη, η οποία  δίνει μια νέα πνοή στο Τοπικό Τμήμα καθώς διακρίνεται για τον δυναμισμό και  το κέφι με το οποίο  πραγματώνει ότι αναλαμβάνει.Το 1992 πραγματοποιούνται   πανηγυρικές  εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 35 χρόνων από την ίδρυση του Τοπικού Τμήματος. Άρχισαν με Δοξολογία και αρτοκλασία στον Ναό του Αγ.Βλασίου, στην συνέχεια τα παιδιά διασκέδασαν με κουκλοθέατρο και διάφορα παιγνίδια που είχαν ετοιμάσει τα Στελέχη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε ποδηλατοδρομία με συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων και στο τέλος οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την λαμπαδηφορία που έγινε το βράδυ με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.

Ολες αυτές τις δεκαετίες που πέρασαν , οι έκδηλώσεις του Οδηγισμού  πάντα άφηναν εποχή , με ευμενείς κριτικές και σχόλια από τον κόσμο που παρακολουθούσε.

Σήμερα ο Οδηγισμός στην πόλη μας συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του με διάπλαση χαρακτήρων , κοινωνική προσφορά και ζωή στη φύση.

Αχαρναί

Διεύθυνση Εστίας: Παναγίας Μυροβλήτισσας & Ταύρου, 136 72 Αχαρναί


e-mail: ttacharnon@seo.gr

Φόρμα Επικοινωνίας