Ν. Φιλαδέλφεια

    Το κουβάρι του Οδηγισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια άρχισε να ξετυλίγεται στις 18 Μαίου 1938 από τη δόκιμο Πόπη Κονταξάκη, η οποία ζούσε στη περιοχή και ανήκε στη τρίτη οδηγική ομάδα των Αθηνών!
      Για πέντε μήνες η 1η αυτή οδηγική Ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας εργάσθηκε με αρχηγό την Κονταξάκη. Ύστερα από τις πρώτες δυσκολίες κατόρθωσε να βάλει την Ομάδα σε ένα σωστό δρόμο και έπειτα να δώσει τα ηνία στη Ζωρζέτα Περγαντή, στις 22 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ομάδα φιλοξενούνταν στην "ΕΥΣΕΒΕΙΑ" και μετά στην "ΟΥΛΕΝ", καθώς και ότι απαρτιζόταν από 33 κορίτσια.
      Το 1939 στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά τη διάρκεια του Πολέμου και της Κατοχής, τα περισσότερα από τα Στελέχη κατατάσσονται στον Ε.Ε.Σ. και αναπτύσουν μεγάλη κοινωνική δράση με αρχηγό τον Γ. Λίνα.
      Την ίδια εποχή ανατίθεται στη Σοφία Καπέλλα, η ίδρυση εξωσχολικών συσσιτίων για παιδιά ηλικίας μέχρι και 16 ετών. Έδρα των συσσιτίων, ένα σπίτι στη γωνία Αγίας Τριάδος και Βοσπόρου. Στο πίσω μερος του σπιτιού υπήρχε μια μικρή αυλή με κήπο. Σ' αυτό τον κήπο γίνονταν οι συγκεντρώσεις των Μελών, όπου κάθε μέρα έκαναν έπαρση και υποστολή Σημαίας και παράλληλα έψελναν τον Εθνικό Ύμνο.
        Το 1946 γίνεται επανασύσταση των Ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια με Αρχηγό τη Ζωρζέτα Περγαντή και Υπαρχηγούς τις Λέλα Αθουσάκη και Λούλα Δημάκη. Υπεύθυνη ήταν η Σοφία Καπέλλα. 
      Κάπως έτσι ξεκίνησε από εκεί και έπειτα  η ιστορία γράφετε κάθε εβδομάδα στην εστία μας ή στους δρόμους της Ν. Φιλαδέλφειας.
  Ελάτε, να γνωριστούμε και να κάνουμε τον οδηγισμό τρόπο ζωής...

Οι συγκεντρώσεις μας:

  •     Αστέρια:                         Κυριακή  11:00  –  12:30
  •     Πουλιά:                          Σάββατο  16:00 –  18:00
  •     Οδηγοί:                          Κυριακή  16:00  –  18:00
  •     Μεγάλοι Οδηγοί:            Κυριακή  17:00  –  19:00

 

 

Ν. Φιλαδέλφεια

Ν. Φιλαδέλφεια

Διεύθυνση Εστίας: (Πνευματικό Κέντρο) Νίκου Τρυπιά 45, 14342 - Νέα Φιλαδέλφεια 

Τηλ. Επικοινωνίας: 6977 596 476 (Δήμητρα Χατζηδημητρίου, Τοπική Έφορος)

Σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/seoNeasFiladelfeias?fref=ts

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ttneasfiladelfeias@seo.gr

 

Φόρμα Επικοινωνίας