Εκπαίδευση Πρώτων & Δεύτερων

Εκπαίδευση Πρώτων & Δεύτερων

Εκπαίδευση Πρώτων & Δεύτερων
1ο Σμήνος Λάρισας και 1ο Σμήνος Αγριάς

«Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη…

δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει…»

     Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, γύρω στις 18:30' τα Πουλιά των Σμηνών Αγριάς και Λάρισας συγκεντρώθηκαν στην εστία της Λάρισας και έδωσαν κλώτσο στην ανέμη. Έτσι, το παραμύθι με ήρωες, όπως τον Κοντορεβιθούλη, τον Πινόκιο, τον Παπουτσωμένο Γάτο και την Σταχτοπούτα ξεκίνησε με στόχο οι Πρώτοι και οι Δεύτεροι των Φωλιών να προσεγγίσουν μέσα από το παιχνίδι και το παραμύθι τον ρόλο τους στις Φωλιές. Τα Πουλιά με τη βοήθεια από τα τρία γουρουνάκια και τον κακό λύκο έμαθαν πώς πρέπει να συζητούν. Ακόμη, προετοίμασαν την ψυχαγωγία τους εμπλέκοντας την Κοκκινοσκουφίτσα, τα γουρουνάκια και τους επτά νάνους.
     Tο πρωί της Κυριακής, «έδωσαν χέρι» για άλλη μια φορά στην προσπάθειά τους να συμφιλιώσουν τους επτά νάνους. Μέσα από το παιχνίδι, συνειδητοποίησαν τα χαρακτηριστικά της Φωλιά τους, καθώς και πόσο καλά γνωρίζουν τα Πουλιά της Φωλιάς τους. Έμαθαν τον ρόλο τους στη Φωλιά και στο Σμήνος και τις υπευθυνότητες. Κατέγραψαν τις δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Πουλιά και πώς μπορούν να προοδεύσουν και να πάρουν Φτερά και Πτυχία. Λίγο πριν το τέλος, τα Πουλιά έμαθαν να ντύνονται σωστά.
     Προτού αποχωριστούν, τα Πουλιά έδωσαν την υπόσχεση ότι σύντομα θα συναντηθούν για περισσότερες οδηγικές περιπέτειες μαζί με όοοοοοολα τα Πουλιά της Φωλιάς τους.
   

     Καλές γιορτές...

 

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω