Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης 2012 στα κεντρικά γραφεία του ΣΕΟ

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης 2012 στα κεντρικά γραφεία του ΣΕΟ

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης δημιουργήθηκε το 1926 στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Οδηγών, όπου οι συμμετέχοντες του Συνεδρίου αποφάσισαν ότι πρέπει να υπάρχει μια ειδική ημέρα που οι Οδηγοί σε όλο τον κόσμο σκέφτονται ο ένας τον άλλον και προσφέρουν την ευχαριστία και την εκτίμησή τους για την Παγκόσμια φιλία που βρίσκουν στο Κίνημά μας. H Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου, καθώς ήταν τα κοινά γενέθλια του Λόρδου Baden Powel, ιδρυτή του Προσκοπισμού, και της γυναίκας του Olave, που υπήρξε η Παγκόσμια Αρχιοδηγός.

Από το 2009, κάθε Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης έχει θέμα έναν από τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας του ΟΗΕ. Το θέμα της Ημέρας Σκέψης για το 2012 είναι ο 7ος Αναπτυξιακός Στόχος της Χιλιετίας του ΟΗΕ «μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη μας» και ο σκοπός είναι να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τις συνέπειες των επιλογών μας που έχουν σε αυτό, οπότε μαζί, σαν ένα Κίνημα, να ενώσουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας και να δράσουμε για να σώσουμε τον πλανήτη μας.

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και τα 100 χρόνια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών WAGGGS, οργανώνοντας ένα “dip party” με σύνθημα “Bring your own dip to share and your deep thoughts about the environment”
την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στην αίθουσα Ειρήνη Καλλιγά, στα Κεντρικά μας Γραφεία (Ξενοφώντος 10, 1ος όροφος).

Φέρτε τους φίλους σας να μας γνωρίσουν, ένα dip, τις ιδέες σας για το πώς θα σώσουμε τον πλανήτη μας, τις δικές σας Οδηγικές ιστορίες και την Εισφορά της Ημέρας Σκέψης.Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω