Εορτασμός Εκατονταετηρίδας WAGGGS 2012

Εορτασμός Εκατονταετηρίδας WAGGGS 2012

Φέτος γιορτάζουμε την τρίτη και τελευταία χρονιά της Εκατονταετηρίδας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών WAGGGS. 

Πώς όμως ξεκίνησαν όλα;

Το 1909, μια ομάδα κοριτσιών εμφανίστηκαν σε μια συγκέντρωση αγοριών Προσκόπων, δηλώνοντας ότι είναι κορίτσια Πρόσκοποι. Ο ιδρυτής του Προσκοπισμού Λόρδος Ρόμπερτ Μπέϊντεν Πάουελ αποφάσισε ότι τα κορίτσια πρέπει να έχουν τη δική τους Οργάνωση. Μέχρι το Νοέμβριο του 1909, στήθηκε μια ξεχωριστή Οργάνωση που ανταποκρινόταν περισσότερο στις ανάγκες των κοριτσιών και νέων γυναικών. Ομάδες κοριτσιών σύντομα ξεκίνησαν στην Αυστραλία, στον Καναδά, στη Δανία, στη Φιλανδία, στη Νέα Ζηλανδία και στη Νότια Αφρική. Έτσι, το 1910 το Σώμα Οδηγών επίσημα ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπό την ηγεσία της Agnes Baden Powell, αδερφής του Λόρδου Μπέϊντεν Πάουελ. Μέχρι το 1912, ιδρύθηκαν ομάδες στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλλία, στη Νορβηγία και η Juliette Low ίδρυσε τον Προσκοπισμό για κορίτσια στις Η.Π.Α.

Έτσι, από το 2010 έως το 2012, στις 10 Απριλίου γιορτάζουμε τα 100 χρόνια δηλαδή από την ίδρυση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών .  Η μέρα αυτή δεν επιλέχτηκε τυχαία, πρόκειται για την εκατοστή μέρα του έτους! 

Τα θέματα των ημερών εορτασμού ήταν για το 2010 "Φυτεύω",  για το 2011 "Αναπτύσσομαι", ενώ για φέτος, για το 2012 το θέμα είναι "Μοιράζομαι".

Το πακέτο δραστηριοτήτων και άλλο υλικό για τον φετινό εορτασμό της Εκατονταετηρίδας 2012 είναι στη διάθεσή σας!

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω