Ταξιδοπαιχνιδίσματα στα Χωρομπερδέματα

Ταξιδοπαιχνιδίσματα στα Χωρομπερδέματα

     9 Ιουλίου 2012: Στην Κάτω Γατζέα έχει ήδη στηθεί ένα προηγμένο επιστημονικό εργαστήριο. Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει το «πισωμπροσπηγαινελαμηχανοχωροφορείο», μια καταπληκτική μηχανή που σε πηγαίνει αμέσως σ’ όποιο μέρος της γης θέλεις! Το μόνο πρόβλημα; Κάποιος πρέπει να τη δοκιμάσει . . .

     Ευτυχώς 21 Πουλιά από τα Τ.Τ. Αγριάς, Λάρισας και Ν. Ιωνίας Μαγνησίας ήταν πολύ πρόθυμα να κάνουν αυτή τη δοκιμή! Έτσι για επτά ημέρες κάναμε όλοι μαζί «Ταξιδοπαιχνιδίσματα στα Χωρομπερδέματα». Τα Πουλιά χωρίστηκαν σε Θαρραλέους, Πρωτοπόρους και Τολμηρούς ταξιδευτές και παρέα με τον Τιμόνη, τον Παξιμάδη, τον Βαλβίδα, τον Δισκόφρενο και όλους τους άλλους επιστήμονες κάναμε μαγευτικά ταξίδια στις πέντε ηπείρους.

     Στήσαμε τις σκηνές μας και φτιάξαμε πετσετοθήκες, παίξαμε, γελάσαμε και τραγουδήσαμε, κάναμε πολλούς νέους φίλους, κολυμπήσαμε σε μέρη εξωτικά (στον Ινδό ποταμό, το Νείλο, τον Σεπίκ, τον Ρίο Γκράντε και τη λίμνη Λεμάν!), κατασκευάσαμε το κρεμαστό κόσμημα της Νεχβέτ στην Αίγυπτο και παραδοσιακά σομπρέρο στο Μεξικό. Στο Μεγάλο Παιχνίδι στην Ινδία αναζητήσαμε τις τρεις πολύτιμες πέτρες που στολίζουν το στέμμα της Θεάς Κάλι και της τις ξαναδώσαμε ώστε να έχει τη δύναμη να προστατεύει τους ανθρώπους. Εξερευνήσαμε μαζί με τον Κουστωστάιν την ενδοχώρα της Παπούα – Νέα Γουϊνέα περνώντας μέσα από την καυτή λάβα των ηφαιστείων και από πλημμυρισμένους ποταμούς, περιηγηθήκαμε στα βουνά της Ελβετίας και φτιάξαμε αυθεντικά ελβετικά σοκολατάκια και ρολόγια. Βοηθήσαμε στο Νυχτερινό Παιχνίδι τον Αντόνιο να μαζέψει όλα τα υλικά για το μεξικάνικο ποτό, το Κετιλίτο, ώστε να πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή φιέστα του χωριού “Estamos locos”!  Το τελευταίο βράδυ και μετά από την επιτυχημένη δοκιμή της μηχανής μας, μπήκαμε όλοι μαζί στο πισωμπροσπηγαινελαμηχανοχωροφορείο» για να επιστρέψουμε και να  γλεντήσουμε παρέα σε ένα πραγματικό πανηγύρι του κόσμου!

Αποχαιρετιστήκαμε με ένα μεγάλο χαμόγελο και μια γλυκιά ανυπομονησία. Θα βρεθούμε ξανά ! ! !

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω