23 Φεβρουαρίου 2014, Γιορτή χωρίς σύνορα, Βάρη Αττικής

23 Φεβρουαρίου 2014,  Γιορτή χωρίς σύνορα, Βάρη Αττικής

Γιορτή χωρίς σύνορα,
23 Φεβρουαρίου 2014, Βάρη Αττικής

Μια γιορτή σαν κι αυτή... είναι σίγουρο ότι δεν έχει σύνορα!  Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης γιορτάστηκε στις 23 Φεβρουαρίου, στην Βάρη από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, το Τμήμα Ακίνητης Περιουσίας, τις Περιφέρειες της Αττικής, τους εκπαιδευόμενους του Διεθνούς Διαβατηρίου και όλους όσους παρευρέθηκαν μαζί μας για τον μεγάλο εορτασμό!!!

Οι 5 Περιφέρειες της Αττικής (Αττικής Α΄, Αττικής Β΄, Αττικής Γ΄, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής) ήταν εκεί για να εκπροσωπήσουν τις 5 Περιοχές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών (WAGGGS- World Association of Girl Guides and Girl Scouts) και να μας ταξιδέψουν με μεράκι, κέφι και πρωτοτυπία σε κάθε γωνιά του κόσμου: στην Αραβική Περιοχή, στην Περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, στην Αφρικανική Περιοχή, στην Ευρωπαϊκή περιοχή και στην Περιοχή του Δυτικού Ημισφαιρίου. Με τη συμβολή τους, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε μουσικές, να δοκιμάσουμε νοστιμιές και να ρίξουμε μια ματιά σε όλη την Γη!

Όμως, τα σύνορα της γιορτής μας, δεν περιορίζονταν εκεί... Η Βάρη μας ήταν γεμάτη παιχνίδια και δραστηριότητες!!!
Οι εκπαιδευόμενοι του Διεθνούς Διαβατηρίου είχαν ετοιμάσει δραστηριότητες από το πακέτο Ημέρας Σκέψης 2014 για την Επίτευξη Παγκόσμιας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και παιχνίδια και τραγούδια από όλο τον κόσμο!
Η Μαριάννα Ραψωματιώτη, ως ειδικός της καμπάνιας "Stop the violence against Women" της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών ήταν εκεί για να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες της καμπάνιας αυτής.
Ο Κλάδος Μεγάλων Οδηγών μας προέτρεψε να επιλέξουμε τον συνεπιβάτη μας σε ένα μακρύ ταξίδι με τρένο και μετά μας καθοδήγησε στο ταξίδι αυτό...
ενώ μέλη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων μας μετέδιδαν ενδιαφέροντα βίντεο, εκ των οποίων και βίντεο με μηνύματα από ξένους Οδηγούς με ευχές για την Ημέρα Σκέψης!

Ήταν όλοι εκεί: Στελέχη, Μέλη Τοπικών Συμβουλίων, Ομάδες Συνεργασίας, Εκπαιδευτές, Κατασκηνωτές, Μέλη των 4 Κλάδων, Μέλη των Τμημάτων Διοίκησης, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και φίλοι του Οδηγισμού!
Η βραδιά μας έκλεισε από τον Κλάδο Μεγάλων Οδηγών, με μια Υπόσχεση: Αν είσαι Οδηγός, όπου κι αν βρίσκεσαι στον κόσμο, σε όποια γλώσσα κι αν την πεις, αυτή μας ενώνει: είναι η δική μας Υπόσχεση!

Χρόνια μας Πολλά!!!

 

Φωτογραφικό Υλικό

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω