Ημέρα Σκέψης

Ημέρα Σκέψης

Ημέρα Σκέψης

Κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου, Oδηγοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης δημιουργήθηκε το 1926 στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Οδηγών, που φιλοξενήθηκε από τις Οδηγούς των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην κατασκήνωση Edith Macy. Οι συμμετέχοντες του Συνεδρίου αποφάσισαν ότι πρέπει να υπάρχει μια ειδική ημέρα που οι Οδηγοί σε όλο τον κόσμο σκέφτονται ο ένας τον άλλον και προσφέρουν την ευχαριστία και την εκτίμησή τους για την Παγκόσμια φιλία που βρίσκουν στο Κίνημά μας.
Οι απεσταλμένοι επέλεξαν την 22α Φεβρουαρίου σαν Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης, καθώς ήταν τα κοινά γενέθλια του Λόρδου Baden Powel, ιδρυτή του Προσκοπισμού, και της γυναίκας του Olave, που υπήρξε η Παγκόσμια Αρχιοδηγός.

Από το 2009, κάθε Ημέρα Σκέψης έχει θέμα έναν από τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας του ΟΗΕ. Στοχεύοντας στους Στόχους αυτούς, προκαλούμε το ενδιαφέρον για το θέμα και ενθαρρύνουμε τους Οδηγούς όλων των ηλικιών να δεσμευτούν για ν’ αλλάξουν τον κόσμο.

Ο εορτασμός της Ημέρας Σκέψης στην Ελλάδα

Φέτος το ΣΕΟ γιόρτασε την Ημέρα Σκέψης με ένα Μεγάλο Διαδικτυακό Παιχνίδι «World Thinking ΤoDAY», με θέμα την Ημέρα Σκέψης, τους Αναπτυξιακούς Στόχους Χιλιετίας και τον Παγκόσμιο Οδηγισμό.
Οι Οδηγοί κλήθηκαν να κατακλύσουν τις γειτονιές και το διαδίκτυο γιορτάζοντας την Ημέρα Σκέψης σε όλη την Ελλάδα.

Ένας εορτασμός που μας κίνησε την προσοχή:
Τ.Τ.Κηφισιάς
Το Τ.Τ. Κηφισιάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργάνωσε στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης (22 Φεβρουαρίου) εθελοντική αιμοδοσία!
Όχι στον χώρο της εστίας τους αλλά...σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!
Μας κάλεσαν να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας και να κάνουμε ταυτόχρονα όλοι μια καλή πράξη, όπου και αν βρισκόμαστε! Το Σαββατοκύριακο 28/2-1/3/2015, μαζί με φίλους, συγγενείς, παλιούς ή και νέους δότες κατευθυνόμαστε στο κοντινότερο κέντρο αιμοδοσίας!

Και για το τέλος...μια είδηση από μακριά!
Στο Παγκόσμιο Οδηγικό Κέντρο Sangam της Ινδίας οι Οδηγοί γιόρτασαν την Ημέρα Σκέψης... στην πισίνα του Sangam! Wow!


Εμείς όμως στο Τ.Τ.Μεγάρων οργανώσαμε και συμμετείχαμε σε ένα παιχνίδι πόλεως για Οδηγούς και Ν.Ο.

(Το κείμενο αυτό είναι το αποτέλεσμα της ομαδικής συνεργασίας Οδηγών και Ναυτοδηγών του Τ.Τ.Μεγάρων, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα άρθρο για την Ημέρα Σκέψης, στα πλαίσια ενός Μεγάλου Παιχνιδιού για τον εορτασμό της Ημέρας Σκέψης.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε
εδώ)

Φωτογραφικό Υλικό

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω