Οι Μ.Ο.της Τρίπολης διαδίδουν το μήνυμα του "Free Being Me" στην πόλη τους!

Οι Μ.Ο.της Τρίπολης διαδίδουν το μήνυμα του

Έχοντας πρώτα δουλέψει το πρόγραμμα της WAGGGS “Free Being Me”, για την αυτοεκτίμηση και την αποδοχή του σώματός μας, εντός της ομάδας μας και εφόσον είχαμε νιώσει ελεύθεροι να είμαστε ο εαυτός μας χωρίς να προσπαθούμε να μοιάσουμε στα πρότυπα ομορφιάς που μας επιβάλλει η σημερινή κοινωνία, αποφασίσαμε να διαδώσουμε το μήνυμά αυτό στην πόλη μας.

Καλέσαμε λοιπόν την Μ. Δευτέρα 6/4/2015 παιδιά από 11 έως 14 ετών και προσπαθήσαμε με Οδηγικό τρόπο και δραστηριότητες να τους μεταδώσουμε αυτό που εμείς είχαμε κατανοήσει και έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας.

Αν κρίνουμε από τα post it με τα μηνύματα των παιδιών που βρίσκαμε στον δρόμο φεύγοντας από το σχολείο όπου έγινε η παρουσίαση, τα παιδιά που πήραν μέρος στην δράση μας έφυγαν με ενισχυμένη την αυτοπεποίθησή τους και με διάθεση να μεταδώσουν με την σειρά τους το μήνυμά μας.

Επειδή όμως είχαμε βάλει ως στόχο μεγαλύτερη συμμετοχή παιδιών αριθμητικά, αποφασίσαμε να επαναλάβουμε την δράση μας την επόμενη χρονιά την οποία θα αρχίσουμε να την οργανώνουμε από τώρα για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Θέλουμε όλα παιδιά να νιώθουν ελέυθερα να είναι ο εαυτός τους και να μη νιώθουν άσχημα με την εμφάνισή τους. Η ομορφιά υπάρχει σε όλους μας αρκεί να μπορέσουμε να τη δούμε!

Ομάδα ΜΟ Τρίπολης

 

Φωτογραφικό Υλικό

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω