Κ.Κ.Α. Στην Χάλκη Δωδεκανήσου (1/8/2016-12/8/2016)

Κ.Κ.Α. Στην Χάλκη Δωδεκανήσου (1/8/2016-12/8/2016)

«Σε ΧΑΛΚΗνη άμΜΟ» βρεθήκαμε Μεγάλοι Οδηγοί και Ναυτοδηγοί από τα Τοπικά Τμήματα Αθήνας, Ζωγράφου, Θρακομακεδόνων, Καρέα, Κερατέας, Κορωπίου, Κώ, Λουτρακίου, Ραφήνας, Σαλαμίνας και Χαλκίδας και ζήσαμε ομαδικά αφήνοντας σημαντικό έργο στο νησί.

Συγκεκριμένα δουλέψαμε στις εξής Ομάδες Ενδιαφέροντος :

  • «Ξυλουργοί εν δράσει» όπου με κέφι και μεράκι επιμεληθήκαμε την κατασκευή πινακίδων σήμανσης 6 παραδοσιακών μονοπατιών στη Χάλκη (Κεφάλι, Αρέτα, Τραχιά, Παλαιό χωριό, Αι Γιώργης, Καμμένο σπήλαιο), την κατασκευή ξύλινων Φωλιών για τα ενδημικά και αποδημητικά πουλιά και την συντήρηση των 2 τραπεζοκαθισμάτων τού σχολείου.
  •  «Έξυπνη Πινακίδα» όπου κατασκευάσαμε μεγάλη Πινακίδα - Χάρτη,  με τα αξιοθέατα του νησιού, για ενημέρωση των επισκεπτών και τουριστών.
  • «Παιχνίδια σε κίνηση»  όπου κατασκευάσαμε επιδαπέδια παιχνίδια για το σχολείο και δώρο για τους μαθητές του νησιού.
  • «Τα παιδία παίζει και δημιουργεί» όπου διασκεδάσαμε με τα παιδιά του νησιού κάνοντας εργαστήρια,  κινητικά και θεατρικά παιχνίδια
  •  «Για τ' Άι-Γιωργιού την χάρη» όπου, με δημιουργία ξύλινων πατημάτων, συμβάλαμε στην διαμόρφωση δύο δύσβατων περιοχών, στο μονοπάτι του Άι Γιώργη του Ρυακιού.
  • «Κινηματογραφιστές Ντοκυμανταίρ» όπου τρέξαμε  δραστηριότητα ευαισθητοποίησης σχετικά με τη Βιοποικιλότητα στο νησί και δημιουργήσαμε Video-ταινίας μικρού μήκους για τη Χάλκη.

Η Χάλκη με τον μοναδικό της οικισμό και τα πολύχρωμα σπίτια της θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην καρδιά μας για την ομορφιά του τοπίου που μας χάρισε αλλά και για τους ζεστούς ανθρώπους της πού μας αγκάλιασαν και μας αποχαιρέτησαν με λύπη στο λιμάνι. Σίγουρα θα ξαναβρεθούμε !

Στην δράση μας αυτή είχαμε υποστηρικτές-χορηγούς πολλούς φίλους αλλά και τις εταιρίες ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ,  ΑΝΕΚ LINESGENERAL MILLS ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Και επειδή είναι όμορφο να ακούς ευχαριστώ, δείτε τι γράφτηκε για εμάς από την Ένωση Χαλκιτών Αθήνας-Πειραιά και το Δήμαρχο της Χάλκης κ. Μιχαήλ Πατρό

 

Φωτογραφικό Υλικό

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω