1η Εφαρμογή Προγράμματος «Προσφυγικές ροές, Ανθρώπινα δικαιώματα, Διαπολιτισμικότητα»

1η Εφαρμογή Προγράμματος «Προσφυγικές ροές, Ανθρώπινα δικαιώματα, Διαπολιτισμικότητα»

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 ξεκίνησε η ροή του εκπαιδευτικού Προγράμματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ): ΄΄Προσφυγικές Ροές, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαφορετικότητα΄΄ στα σχολεία. 41 μαθητές της έκτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, καθώς και 6 εθελοντές-Συντονιστές συμμετείχαν στο βιωματικό Πρόγραμμα «Αναζητώντας Πατρίδα».

Μέσα από τους ρόλους που υποδύθηκαν, μαθητές και Συντονιστές, έγιναν κοινωνοί του επικίνδυνου ταξιδιού των προσφύγων προς αναζήτηση ασφαλούς περιβάλλοντος. Στη συζήτηση που ακολούθησε τα παιδιά, αντιλαμβανόμενα τον ξεριζωμό, δήλωσαν πως παρότι ήξεραν ότι για τα ίδια ήταν ένα παιχνίδι που έπαιζαν στην ασφάλεια του σχολικού περιβάλλοντος, για κάποια παιδιά αυτό είναι η πραγματικότητα που βιώνουν, και πως για τα ίδια φαντάζει ακατόρθωτο να ανταπεξέλθουν σε κάποια παρόμοια κατάσταση στη ζωή τους. ΄΄Είμαστε όλα τα παιδιά ίσα΄΄, ήταν το μήνυμα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες να δοθούν στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και στη Διοίκηση του Σχολείου για τη συνεργασία μας καθώς και για την ανθρωποκεντρική εκπαιδευτική τους προσέγγιση.

Το έργο μας έχει μόλις ξεκινήσει και μάλιστα με τους καλύτερους οιωνούς!

Φωτογραφικό Υλικό

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω