Συνεργασία του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και της Vodafone

Συνεργασία του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και της Vodafone

Δελτίο Τύπου
Συνεργασία του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και της Vodafone

Με το πρόγραμμα: «Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα, διαπολιτισμικότητα», η Ειρήνη Κάππου, ενεργό μέλος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξασφάλισε μια από τις δέκα θέσεις εργασίας που προσφέρει το Vodafone World of Difference. Το Ίδρυμα Vodafone, εδώ και εφτά χρόνια δίνει τη δυνατότητα σε δέκα νέους να εργαστούν στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, ενώ η Vodafone καλύπτει το μισθό τους. Για 6 μήνες, δίνεται η δυνατότητα στους νέους, να καλλιεργήσουν τις δυνατότητές τους και να  αποκτήσουν νέα εφόδια για την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.
Το πρόγραμμα: «Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα, διαπολιτισμικότητα», σχεδιάστηκε από εθελοντές του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο πλαίσιο των δράσεών του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος στη χώρα μας. Τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες (UNCHR) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε), της Περιφέρειας Αττικής, ενώ έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας για να εφαρμοστεί στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα βιωματικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 5 - 14, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και διαμόρφωση θετικής στάσης και συμπεριφοράς των παιδιών της ελληνικής κοινωνίας στους μετανάστες, τους πρόσφυγες και το προσφυγικό ζήτημα, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων προσαρμοσμένες σε κάθε ηλικιακή ομάδα. 
Στόχος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, μέσα από την συνεργασία με την Ειρήνη Κάππου και τη Vodafone, είναι περισσότερα από 3.000 παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα ανθρώπινα δικαιώματα με έναν ελκυστικό τρόπο μάθησης και εκπαίδευσης. Προβλέπεται επίσης, στο τέλος της χρονιάς, να έχουν εκπαιδευτεί σε σχετικές ημερίδες 400 εκπαιδευτικοί. 

«Επιδιώκουμε την πλατιά απήχηση του Προγράμματος, 
ώστε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, ξεκινώντας από τα παιδιά

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα: «Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα, διαπολιτισμικότητα»  μπορείτε να βρείτε εδώ
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Vodafone World of Difference» θα βρείτε στη σελίδα της Vodafone

 

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω