1ο Διεθνές Εργαστήριο για τους Δυτικούς Δρόμους του Μεταξιού

1ο Διεθνές Εργαστήριο για τους Δυτικούς Δρόμους του Μεταξιού

Στις 26-27/04/2017 στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκε  το  1ο Διεθνές Εργαστήριο για τους Δυτικούς Δρόμους του Μεταξιού. Το Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Κλάδος Μεγάλων Οδηγών, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση συμμετοχής του στο Εργαστήριο, σε συνέχεια της ξεχωριστής συνεργασίας του τόσο με το Υπουργείο Τουρισμού όσο και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για τη Δράση «Πάροδος 17» και για το σχεδιασμό των φετινών Κατασκηνώσεων Κοινοτικής Ανάπτυξης σε χωριά, τα οποία διέσχιζε ο Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού, εκπροσωπήθηκε από την Έλενα Ζουμπουλίδου, Συνεργάτη του Κλάδου και Κατασκηνώτρια.

Για τους σκοπούς του  εργαστηρίου, παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές, το πρόγραμμα των Κατασκηνώσεων Κοινοτικής Ανάπτυξης και  πως αυτές μπορούν να συμβάλλουν με το παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο που επιτελούν στην Τουριστική Ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών  κατά μήκος του Ελληνικού Δρόμου του Μεταξιού, ενώ στο τέλος προβλήθηκε και το βίντεο που δημιούργησε η Ομάδα Ενδιαφέροντος This is Metaxourgeio της Συνάντησης «Πάροδος 17», που στόχο είχε την τουριστική προβολή της περιοχής μέσα από την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της.

Το θέμα της παρουσίασης ήταν : Youth- camps and the Tourism Development of Local Communities along the Greek  Silk Road και σύντομα θα μπορείτε να τη βρείτε στο site του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Φωτογραφικό Υλικό

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω