Δελτίο Τύπου "Τα Πουλιά κάτι μαγειρεύουν"

11 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ

«Τα Πουλιά Κάτι Μαγειρεύουν»

Ένα βιωματικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που έχει στόχο την αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των παιδιών ηλικίας 7-11 ετών απέναντι στο φαγητό, έχει ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2017 να δουλεύεται σε 95 ομάδες – μέλη του σε όλη την Ελλάδα, από 260 ενήλικες εθελοντές και 2000 παιδιά 7-11 χρόνων (Κλάδος Πουλιών).

Μέσα από το εκπαιδευτικό εργαλείο, από το παιδί στο παιδί (Peer-to-peer) και συναρπαστικές βιωματικές δράσεις, τα παιδιά του Οδηγισμού, εμπλέκουν την τοπική κοινωνία και τα παιδιά του τόπου. Σκοπός, να προβληματιστούν όλα μαζί σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και να ανακαλύψουν πώς μπορούν να διαμορφώσουν το καθημερινό τους διαιτολόγιο ώστε να είναι υγιεινό, αλλά και νόστιμο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Πουλιά κάτι μαγειρεύουν» αποτελείται από τέσσερις φάσεις:

Πρώτη φάση: Ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο τα παιδιά κατανοούν ποια τρόφιμα είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό τους, τι περιλαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή και γιατί είναι απαραίτητη.

Δεύτερη Φάση:  Μια έρευνα από τα παιδιά του Οδηγισμού σε παιδιά του τόπου τους που αφορά στις διατροφικές συνήθειες και στις γνώσεις τους πάνω στην υγιεινή διατροφή.

Τρίτη Φάση: Με τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων, τα παιδιά μαζί με έναν ειδικό (διατροφολόγο, μάγειρα, ζαχαροπλάστη ή παρόμοιας ειδικότητας), μετατρέπουν ένα αγαπημένο “πρόχειρο” φαγητό ή σνακ, σε υγιεινό! Του δίνουν καινούριο όνομα, και ετοιμάζουν βίντεο με τις οδηγίες παρασκευής του.

Τέταρτη φάση: Κοινή δράση, εορτασμός - Τα παιδιά παρουσιάζουν τις δράσεις και τα αποτελέσματά τους, μοιράζουν συμβουλές διατροφής και υγιεινές συνταγές μέσα από μια ημερίδα που θα οργανωθεί στους τόπους τους.

Στην Αττική, η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, την Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 11:00-13:00. Είναι ανοιχτή στο κοινό, παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τι “Μαγείρεψαν τα Πουλιά”.

Μέσα από το παράδειγμα της διατροφής αποδεικνύεται ότι, ακόμη και σε αυτήν την μικρή ηλικία, τα παιδιά μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν πραγματικές αλλαγές ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες www.seo.gr και https://www.facebook.com/kladospoulion/

Ευχαριστούμε το δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση του χώρου:

 

 

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας:

 

 

 

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω