Μήνυμα της Γενικής Εφόρου για τις πυρκαγιές

Ήσασταν, ήμασταν εκεί οι Οδηγοί  γι΄ άλλη μια φορά… 

Δίπλα στους πληγέντες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική, από την πρώτη στιγμή. Και παραμένουμε  εκεί βοηθώντας έμπρακτα, φύσει και θέσει εθελοντές, γιατί αυτό προστάζει η συνείδηση και η καρδιά μας…

Με το άκουσμα της, οι πρώτοι Οδηγοί μας έτρεξαν να συνδράμουν, φόρεσαν το μαντήλι τους και βρέθηκαν εκεί δίχως δεύτερη σκέψη, δίχως να περιμένουν το τηλέφωνο να χτυπήσει για να τους πει κάποιος τι να κάνουν. Ήξεραν!

Και στη συνέχεια, οργανώθηκε, ένα απίστευτο δίκτυο μελών μας, Στελεχών, Οδηγών, Μεγάλων Οδηγών και Μελών Τοπικών Συμβουλίων από όλη την Ελλάδα,  συμβάλλοντας με προσωπική και υλική υποστήριξη  στους πληγέντες.    Ένα δίκτυο που μεγάλωνε κάθε μέρα και ξεπέρασε πραγματικά  κάθε προσδοκία.  

Οι άνθρωποι μας, κυρίως εκείνοι που ανέλαβαν τον συντονισμό, υπερέβαλλαν εαυτόν! Η κούραση άγνωστη λέξη για αυτούς, δάκρυσαν αντικρίζοντας τον πόνο των ανθρώπων, αλλά δεν λύγισαν! 

Νιώθω την ανάγκη να σας εκφράσω γι΄ άλλη μια φορά ένα μεγάλο, ολόψυχο ευχαριστώ που ήσασταν εκεί , υπηρετώντας  την κοινωνική προσφορά με τον καλύτερο τρόπο, με συνέπεια και συνέχεια στις αρχές και αξίες του Οδηγισμού και θυμίζοντας σε όλους μας πως η ανθρωπιά δεν είναι λέξη αλλά πράξη …

 

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω