Συνάντηση Συνεργατών Κλ. Πουλιών "Έχω μια ιδέα!"

Συνάντηση Συνεργατών Κλ. Πουλιών

Πώς γεννιέται μια ιδέα και πώς μεγαλώνει; Ποιοι τη βοηθούν να τα καταφέρει και με ποιο τρόπο; 43 Συνεργάτες από κοντά και 2 ακόμη εξ αποστάσεως άκουσαν με αυτιά ορθάνοιχτα και τεράστια χαμόγελα την ιδέα που έχει ο Κλάδος Πουλιών όπως εκφράστηκε μέσα από τον στρατηγικό σχεδιασμό της επόμενης τετραετίας.

 

Στον φιλόξενο χώρο του Προσκοπικού Κέντρου ΠΥ.ΒΑ, δούλεψαν με κέφι στις ομάδες τους, έπαιξαν παιχνίδια που είχαν δουλέψει οι ίδιοι, είδαν τη φύση με άλλα μάτια και...ξυπόλητα πόδια, μπήκαν στο ρυθμό και έβαλαν τα θεμέλια ώστε να ανοίξουμε όλοι μαζί φτερά...

Στη διάρκεια της Συνάντησης, όλες οι ομάδες Συνεργατών είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη Φύση με πολύ διαφορετικούς τρόπους από συνήθως...

 

Μια πολύ ιδιαίτερη βραδινή ψυχαγωγία μάς επεφύλαξε ο Κωνσταντίνος Σημάτος, Σύμβουλος εκπαίδευσης και ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και εισηγητής σεμιναρίων, ο οποίος το 2000, ανέπτυξε το πρωτοποριακό σύστημα ομαδικής ανάπτυξης και συνεργασίας μέσω μουσικής "Corporate Drum Circle". Χάρη στη συμβολή του, οι Συνεργάτες του Κλάδου Πουλιών συνειδητοποίησαν ότι οι μεγάλοι στόχοι γίνονται πιο εύκολοι όταν "σπάσουν" σε επιμέρους μικρότερα βήματα!
 

Επίσης είχαμε την τιμή να μας μιλήσουν και να μας βοηθήσουν ενργά οι:

- Melanie Ford που είναι Joint Lead Volunteer για τον τομέα Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της WAGGGS, ενώ στο παρελθόν έχει αναπτύξει προγράμματα της WAGGGS και έχει υποστηρίξει εθνικές οργανώσεις στη δημιουργία ή την ανανέωση εγχειριδίων και βοηθημάτων για εθελοντές και μίλησε με την ομάδα Συνεργατών μας με αντίστοιχο αντικείμενο.


- Ο Στάθης Παπαδόπουλος, δάσκαλος στο 14ο Δημοτικό Ξάνθης, που έχει υπάρξει δάσκαλος για 3
χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο του Φουρφουρά στην Κρήτη και μας μίλησε για το “Συμβούλιο των

 

Μαθητών”, μια πρακτική του Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά εμπνευσμένη και βασισμένη στη μεθοδολογία του “Συμβουλίου του Summerhill”.  παιδιά και εκπαιδευτικοί μέσα από αυτό.

 

- Η Γωγώ Τρέτση, παιδαγωγός στο επάγγελμα και εκπαιδεύτρια και κατασκηνώτρια του ΣΕΟ,

γνώρισε την ομάδα “Ένα μυαλό, χειμώνα - καλοκαίρι” και στη Συνάντηση Συνεργατών, τους ενέπνευσε, παρουσιάζοντας διαφορετικά υλικά και πρωτότυπες ιδέες και τρόπους που μπορούν να αξιοποιηθούν.

 

- Η Johanna Nyman που εργάζεται ως Policy Analyst, με ειδίκευση στην πολιτική κλιματικής αλλαγής

και την περιβαλλοντική διακυβέρνηση και είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την ομάδα της “Φύσης”.

 

- Ο Γιάννης Καραμαγκάλης δημοσιογράφος που εργάζεται στον ερευνητικό οργανισμό διαΝΕΟσις και συνεργάζεται με το site ερευνητικής δημοσιογραφίας insidestory.gr, ενώ ασχολείται ιδιαίτερα με την παραγωγή περιεχομένου, είτε αυτό είναι για δημοσιογραφικούς, είτε για εμπορικούς σκοπούς, στη Συνάντηση Συνεργατών βρέθηκε με την ομάδα των Νέων της Κουκουβάγιας, όπου και συζήτησαν για την προώθηση εκδόσεων και κειμένων στο διαδίκτυο με σύγχρονα μέσα.

 

Και η Δήμητρα Χατζηδημητρίου, Έφορος του Τμήματος Εκπαιδεύσεων και πρώην Έφορος του Κλάδου Πουλιών (2011-2015) ενέπνευσε την ομάδαΣυνεργατών μας "Φως Φανάρι" να δουν τα πράγματα... αλλιώς!

 

Οι ομάδες Συνεργατών δούλεψαν, εμπνεύστηκαν, πήραν δύναμη και έδωσαν ελπίδα και ήδη κάνουν τα πρώτα τους βήματα!

 

Το ταξίδι μας ξεκινάει λοιπόν από μια ιδέα, την ιδέα μας!

Φωτογραφικό Υλικό

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω