Συνέντευξη Τύπου για το Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας

ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ένα παραπέρα βήμα προς την ενεργό συμμετοχή του στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και εκτάκτων περιστάσεων κινδύνου, πραγματοποιεί το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) με την θέσπιση Πτυχίου Πολιτικής Προστασίας για παιδιά 5 έως 17 ετών. Το πολύ ενδιαφέρον αυτό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα παρουσιάστηκε από το ΣΕΟ σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΟ εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κ. Λένα Λεβίδη, η Αναπληρώτρια Γενική Έφορος κ. Μαρία Γιούτσου η οποία ανέλυσε αυτήν την τόσο καίρια και επίκαιρη πρωτοβουλία, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Δ.Σ. κ. Κική Κατούφα και το Μέλος Δ.Σ. κ. Ελένη Φαγογένη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η κ. Αγγελική Λεβέντη, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, οι κ.κ. Γρηγόρης Σταμούλης Δήμαρχος Μεγαρέων και Ευάγγελος Μπουρνούς Δήμαρχος Ραφήνας, δύο περιοχών που υπέστησαν βαρύτατα πλήγματα από φυσικές καταστροφές στον χρόνο που πέρασε, ο κ.  Αγγ. Τριπολιτσιώτης, Αρχιπύραρχος, Διεθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, του Λυκείου των Ελληνίδων και άλλων Οργανώσεων. 

Οι δήμαρχοι που πήραν τον λόγο εξήραν το υψηλό εθελοντικό πνεύμα και την πολύτιμη  συμβολή του Οδηγισμού  στην αντιμετώπιση των καταστροφών και εξέφρασαν την βαθιά τους ευγνωμοσύνη για την ουσιαστική βοήθεια που πήραν από τους Οδηγούς την ώρα του κινδύνου.

Κεντρικός ομιλητής στην  εκδήλωση αυτή ήταν ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, ο οποίος στην πολύ ενδιαφέρουσα εισήγησή του ανέπτυξε τους νέους κινδύνους που απειλούν τον πλανήτη, σε συνδυασμό με τις πάντοτε υπάρχουσες φυσικές καταστροφές και τις τεχνολογικές εξελίξεις που απειλούν την Φύση.  Έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της ενεργού συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών στο πεδίο, μέσω συντεταγμένων επιχειρησιακών Οργανώσεων όπως το ΣΕΟ.

Δείτε εδώ το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Φωτογραφικό Υλικό

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω