Συνεργασία ΣΕΟ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στις κατασκηνώσεις 2019

Στόχος μας και για αυτό το καλοκαίρι είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα μέλη μας στο θέμα της σπατάλης του φαγητού, της προσφοράς και του εθελοντισμού μέσα  από  την διάθεση του περισσευούμενου φαγητού από τις κατασκηνώσεις μας   ώστε να προσφέρεται σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Είναι κάτι που πιθανόν το κάνουμε πολλοί από μας, απλά για άλλη μία φορά μπορεί να γίνει πιο οργανωμένα.

Η διαδικασία είναι απλή: Ο καθένας από εμάς, αν θέλει, μπορεί να συνεργαστεί με το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Τι είναι το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» http://www.boroume.gr/ :

Είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα. Για την επίτευξη του στόχου αυτού συνεργάζεται πανελλαδικά   με πάνω από 600 κοινωφελείς  φορείς αποδέκτες (ιδρύματα, συσσίτια, σχολεία, κοινωνικές υπηρεσίες δήμων και εθελοντικές ομάδες), καταγράφοντας τις ανάγκες τους. 

Το 2018 σώθηκαν και προσφέρθηκαν 8.501.205 μερίδες φαγητού τις οποίες πρόσφεραν ιδιώτες, εταιρικοί δωρητές και φορείς. Ανάμεσά τους και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.  Στο ΜΠΟΡΟΥΜΕ δεν παραλαμβάνουν προσφορές, δεν αποθηκεύουν, δεν μεταφέρουν. Συνδέουν απευθείας τον δωρητή με τον φορέα - αποδέκτη, που έχει ανάγκη ώστε να παραλάβει εκείνος την προσφορά.

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι πολύ απλός:

Ο υπεύθυνος, ενημερώνει με ένα τηλεφώνημα, για το είδος των τροφίμων (συσκευασμένα ή φρέσκα τρόφιμα ή μαγειρεμένο φαγητό) που μπορούν να διατεθούν, την ποσότητα και την ημερομηνία λήξης.

Το  «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»  του προτείνει -ανατρέχοντας σε βάση δεδομένων - τους φορείς που είναι κοντά στην περιοχή του,  χρειάζονται τα τρόφιμα αυτά και μπορούν να καταναλώσουν έγκαιρα τις ποσότητες που θέλει να προσφέρει.  Οι φορείς - αποδέκτες θα τα παραλαμβάνουν από το σημείο που επιθυμεί ο δωρητής, την ώρα που τον βολεύει ή εάν έχει τη δυνατότητα θα τα παραδώσει ο ίδιος.

Στη δική μας περίπτωση καλό είναι να επικοινωνήσει η/ο Αρχηγός της Κατασκήνωσης (ή η/ο υπεύθυνη/ος Αποθήκης),  πριν την έναρξη της κατασκήνωσης με το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», στο τηλέφωνο 210 3237805 ώστε να συνεννοηθούν για τις πρακτικές λεπτομέρειες.

Μη σκεφτείς πως η κατασκήνωσή σου δε μπορεί να συμμετέχει γιατί είναι μακριά από αστικά κέντρα. Υπάρχει πιθανότητα κοντά σας, στο διπλανό χωριό, κάποιοι να έχουν την ανάγκη σας και το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» να το γνωρίζει. Αξίζει να δοκιμάσεις!

Περιμένουμε τα νέα σου μετά το τέλος της κατασκήνωσης σου.

Καλή κατασκήνωση

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω