Δελτίο Τύπου του ΣΕΟ 29 Ιουλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ

Πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ ΙΙ:  Στις πρώτες θέσεις (2η) των ΜΚΟ με τους περισσότερους τακτικούς εθελοντές

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού αξιολογήθηκε στις πρώτες θέσεις (2η) των ΜΚΟ με τους περισσότερους τακτικούς εθελοντές και στις πρώτες θέσεις βαθμολόγησης (4*) στο πεδίο δραστηριοποίησης «Εκπαίδευση».

Το πρόγραμμα «ΘΑΛΗΣ ΙΙ: Χαρτογράφηση και Αξιολόγηση Ελληνικών ΜΚΟ» ξεκίνησε να υλοποιείται την Άνοιξη του 2018 στοχεύοντας την δημιουργία ενός αξιόπιστου αρχείου Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων με κατηγοριοποίηση των τομέων δραστηριοποίησής τους. Η αναφερόμενη έρευνα υλοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με το HIGGS και με χρηματοδότηση από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ανέδειξαν το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στην 2η θέση ανάμεσα στους φορείς με τους περισσότερους τακτικούς εθελοντές. Επιπλέον, στο πεδίο δραστηριοποίησης «Εκπαίδευση», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού συγκέντρωσε  τη μεγαλύτερη βαθμολογία (4 αστέρια).

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω