Εορτασμός 15 χρόνων Μουσείου Ελληνικού Οδηγισμού «ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΛΙΓΑ»

Εορτασμός 15 χρόνων Μουσείου Ελληνικού Οδηγισμού «ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΛΙΓΑ»

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ «ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΛΙΓΑ»

ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΣΚΕΨΗΣ 2020

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00 - 13:00, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης,  στην κατάμεστη αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, με την παρουσία της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κας  Ελένης Γεωργοπούλου, γιόρτασε τα  15 χρόνια του Μουσείου  Ελληνικού Οδηγισμού «ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΛΙΓΑ» και την Ημέρα Σκέψης 2020

Η διπλή γιορτή οργανώθηκε από το Τοπικό Τμήμα και την Ομάδα Συνεργασίας της Θεσσαλονίκης,  με  την συνεργασία  της Επιτροπής του Μουσείου Ελληνικού Οδηγισμού. 

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους: εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κος Μπίλλιας Πάρης, εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ακριτίδου Δήμητρα, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κα Ευθυμίου Άννα, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κος Καλαφάτης Σταύρος, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κος Κούβελας Δημήτριος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας UNESCO και τ. Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Θεσσαλονίκης και τ. Περιφερειακή Έφορος κα Τζιτζικώστα Καίτη, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κος Σιμόπουλος Στράτος, ο Αρχηγός Προσκοπικού Κέντρου Καβαλαρίου Κιλκίς κος Αγγελίδης Στέλιος, οι οποίοι μίλησαν με τα θερμότερα  λόγια για τον Οδηγισμό της Θεσσαλονίκης και  γενικότερα για  την σημασία και την συμβολή του Οδηγισμού διαχρονικά  στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων, τον εθελοντισμό και το πλούσιο  κοινωνικό του έργο. 

Εκτός από την Πρόεδρο κα Ελένη Γεωργοπούλου, τον λόγο έλαβαν η Πρόεδρος του Τμήματος Συνεργασίας κα Λίλυ Μαντωνάκη, η Περιφερειακή Έφορος Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα Καρίνα Δημοπούλου, η Πρόεδρος του Μουσείου Ελληνικού Οδηγισμού κα Νανά Γεντίμη, η Υπεύθυνη Ομάδας Συνεργασίας Θεσσαλονίκης κα  Ελένη Αιμιλία Καραθανάση, η Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Θεσσαλονίκης κα Δήμητρα Αναγνωστίδου και η Έφορος Τοπικού Τμήματος Θεσσαλονίκης κα Ελισάβετ Φουτσιτζόγλου.

Την γραμματειακή υποστήριξη είχε η Γραμματέας της Ομάδας Συνεργασίας Θεσσαλονίκης κα Λίνα Διαβάτη, ενώ την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε η βοηθός Περιφερειακής Εφόρου κα Κλέμον Μπόλλε.

Το πρώτο μέρος της γιορτής ήταν αφιερωμένο στο  Μουσείο και περιλάμβανε σχετικό βίντεο και μια συγκινητική αναδρομή στην  δεκαπεντάχρονη ιστορία του από την  κα Νίτσα Βαλταδώρου, Επίτιμο Μέλος της Επιτροπής Μουσείου και Υπεύθυνη της Επιτροπής Ομιλούσας Δανειστικής Ταινιοθήκης Τυφλών.

Με την ευκαιρία της επετείου των 15 χρόνων του Μουσείου, τιμήθηκαν τρεις κυρίες. Η κα Ιουλία Μπίλλη, η οποία, με τον αείμνηστο σύζυγό της Αναστάσιο Μπίλλη, προσέφεραν στέγη στο Μουσείο, στο Οδηγικό Κέντρο Μπίλλη, Τεγέας 4, στη Θεσσαλονίκη και οι κυρίες Αικατερίνη Βαρβιτσιώτη και Νίτσα Βαλταδώρου, για την συμβολή τους στην ίδρυση και την μέχρι σήμερα λειτουργία του Μουσείου. 

Το δεύτερο μέρος της γιορτής ήταν αφιερωμένο στην  Ημέρα Σκέψης που εφέτος είχε σύνθημα: «ΖΩΝΤΑΝΑ ΝΗΜΑΤΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑ».

Εδώ, τον πρώτο λόγο είχαν τα παιδιά, τα οποία μετά το βίντεο αφιέρωμα στον Λόρδο Baden Powell  και την  σύζυγό του Olave,  μπήκαν στην αίθουσα τραγουδώντας το «αν όλα τα παιδιά της γης», έπαιξαν με τους καλεσμένους παιχνίδι για την Ημέρα Σκέψης και όλοι μαζί έκλεισαν την γιορτή μέσα στην αίθουσα με τον κρίκο. Ακολούθησε μια ώρα ακόμα με παιχνίδι στον προαύλιο χώρο. 

Μια ξεχωριστική ημέρα, μια μεγάλη γιορτή, τιμή για το παρελθόν και την ιστορία του Ελληνικού Οδηγισμού και αισιοδοξία για το μέλλον.

Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στον Οδηγισμό της Θεσσαλονίκης.   

Φωτογραφικό Υλικό

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω