Εκλογή Νανάς Γεντίμη στην Προεδρία της International Ambassadors Guild

INTERNATIONAL AMBASSADORS GUILD

Η INTERNATIONAL AMBASSADORS GUILD  (IAG)  είναι μια ανεξάρτητη  Οργάνωση ενηλίκων μελών, στενά συνδεδεμένη με την Διεθνή Φιλία  (INTERNATIONAL SCOUT GUIDE FELLOWSHIP -ISGF), και έχει σαν σκοπό την χρηματοδότηση προγραμμάτων που πραγματοποιούν ομάδες προσκόπων και οδηγών, σε κάθε γωνιά της γής. 

Ιδρύθηκε το 1997 με έδρα την Ελβετία αλλά από το 2009 έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες φιλοξενούμενη στo εκεί Παγκόσμιο Γραφείο της Διεθνούς Φιλίας.

Τα μέλη της προέρχοναι από Οργανώσεις Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών από πολλά μέρη του κόσμου. Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της υπήρξε ο τότε εκπρόσωπος  της  ΚΕΠΠΕ (Κεντρικής  Επιτροπής  Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος)   Χρήστος Λουκάτος, ο οποίος υπήρξε και μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής της Διεθνούς Φιλίας.  Λίγο  αργότερα έγιναν μέλη η Νίκη Καλλιστράτου (τότε Πρόεδρος του Τμήματος Συνεργασίας και τώρα μέλος της Αρωγής), η Κλειώ Παπαζήση (Ο.Σ. Θεσσαλονίκης), η Αγγελική Γαβαλά (Ο.Σ. Χαλκίδας) , η Αγλαΐα Μαρούγκα (Ο.Σ. Φιλοθέης) ,   η οποία δυστυχώς  έφυγε από κοντά μας και το 2014 η Νανά Γεντίμη.  

Τα μέλη της  IAG είτε καταβάλουν  εφάπαξ  με την εγγραφή τους 1000 ευρώ ή αναλαμβάνουν την υποχρέωση να πληρώνουν ετήσια συνδρομή  100 ευρώ για 10 χρόνια. Οι εισφορές των μελών χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την χρηματοδότηση των προγραμμάτων της IAG.

Στην  ετήσια Γενική Συνέλευση της  που πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακά στις 15  Νοεμβρίου 2020, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου της εξελέγη  η Νανά Γεντίμη, πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Συνεργασίας και της ΕΣΠΠΟΕ (2005-2011)  και πρώην Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής της Διεθνούς Φιλίας (2011-2017) . Το Παγκόσμιο Συμβούλιο της IAG  είναι 7 μελές  και τα μέλη του προέρχονται από  την Νορβηγία, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Πορτογαλία  και Μαλαισία (η Πρόεδρος της ISGF). 

Τα τελευταία χρόνια η IAG είχε την ευκαιρία να  χρηματοδοτήσει  διαφορετικά προγράμματα σχετικά με την εκπαίδευση, την ανακούφιση προσφύγων, την προστασία περιβάλλοντος κλπ  στην Κένυα, Ακτή Ελεφαντοστού, Ουγκάντα, Αϊτή, Κύπρο, Ρουμανία, Νορβηγία κλπ δίνοντας την ευκαιρία σε τοπικές προσκοπικές και οδηγικές ομαδες να φέρουν σε πέρας προγράμματα τα οποία δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν λόγω έλλειψης χρημάτων. Πλούσιο υλικό για την ιστορία και τα προγράμματα που έχουν υποστηριχθεί από την IAG είναι αναρτημένα σε ειδικό χώρο της ιστοσελίδας  της Διεθνούς Φιλίας  isgf.org 

E- mail επικοινωνίας: ambassadorsguild@gmail.com