Γονείς

Γονείς

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ο Οδηγισμός είναι μια κίνηση νεότητας, με περίπου 12.000 μέλη σε 110 Δήμους στην Ελλάδα  και  10.000.000 μέλη σε 144 χώρες.  Δέχεται αγόρια και κορίτσια, παιδιά, νέους και ενήλικες από όλες τις κοινωνικές τάξεις, τις φυλές, τις θρησκείες και τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. 

Τα παιδιά ηλικίας 11-14 ετών εντάσσονται στην Ομάδα των "Οδηγών".

Ο σκοπός του Οδηγισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών ώστε να εξελιχθούν σε ευτυχισμένους ενήλικες και συνειδητούς πολίτες.

Μέσα από διασκεδαστικές ασχολίες, τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες και αποκτούν γνώσεις που θα αποτελέσουν εφόδια ζωής. Συμμετέχοντας στις αποφάσεις της Ομάδας, έχουν την ευκαιρία να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους ενώ συγχρόνως μαθαίνουν να σέβονται και να παραδέχονται τους άλλους. Στην εξέλιξη του προγράμματος, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και υπευθυνότητες, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Με την εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών, για την εκλογή των υπευθύνων τους, συνειδητοποιούν τη σημασία της βαρύτητας της γνώμης τους.

Διαβάστε περισσότερα για το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στις Συχνές Ερωτήσεις και κατεβάστε το Γράμμα προς τους Γονείς. Βρείτε ποια Ομάδα βρίσκεται κοντά σας και συμπληρώστε την Αιτηση Εγγραφής για την εγγραφή του παιδιού σας στην Ομάδα.