Στολισμός Γωνιάς

Στολισμός Γωνιάς

Η Γωνιά

Η Γωνιά της Ενωμοτίας είναι ο προσωπικός της χώρος στην Εστία. Ο χώρος από τον οποίον πέρασαν, περνούν και θα περάσουν γενιές Οδηγών γεμάτες ελπίδες, όνειρα, πάθη, χαμόγελο. Τόπος συνάντησης, συμβίωσης, δημιουργίας και χαράς. Πόσοι από εμάς δεν κοίταξαν με έκπληξη, θαυμασμό και ανυπομονησία τις Γωνιές του Κλάδου Οδηγών στις οποίες θα πετούσαμε σε λίγο; Πόσοι από εμάς δεν κοιτάξαμε πίσω μας, την Γωνιά μας, με νοσταλγία την ώρα που φεύγαμε για τον επόμενο Κλάδο;

Το μυστικό: Μα φυσικά η Φαντασία, η Αγάπη, το Μεράκι και η Υπομονή αυτών που τη φτιάχνουν! Χρησιμοποιούμε συνήθως υλικά της φύσης, ζωντανά χρώματα, πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών και χρωμάτων, όμορφα αντικείμενα Οδηγικά και μη και δεν αφήνουμε ούτε εκατοστό κενό στον χώρο μας! 

Τι βάζουμε: Έμβλημα Ενωμοτίας, σημαιάκι, δυναμολόγιο, Ρητό, Οδηγικό Σήμα, Νόμο, Υπόσχεση, καναπεδάκια, καρεκλάκια, κούτσουρα, τραπεζάκια, βιβλιοθήκες, αποθήκες υλικού στο χρώμα της Ενωμοτίας, της Ομάδας ή του Πληρώματος μας, πίνακες προόδου, κόμπων, μορς, ανιχνευτικών, ανεμολογίου, ανακοινώσεων, αφίσες Οδηγικές και μη, οικολογικές και ότι άλλο έχει σχέση με την παράδοση και το όνομά της.

Ντύνουμε τους τοίχους με ιστιοπλοϊκά πανιά ή μπαμπού και ζωγραφίζουμε πάνω τους τοπία, θάλασσα, ουρανό. Κρεμάμε στην οροφή κατασκευές με σχοινί, χάρτινα συννεφάκια, ήλιο, άστρα ή την καλύπτουμε με χρωματιστά υφάσματα.

Αν τα καταφέρουμε και βρούμε και μερικές μικρές βαρκούλες, τις μετατρέπουμε σε καναπεδάκια Ενωμοτίας, Ομάδας ή Πληρώματος και ταξιδεύουμε μαζί τους εκεί που κανείς δεν έχει φτάσει μέχρι σήμερα…

Πώς τα παρουσιάζουμε:  Με ζωγραφική, κολάζ, τρισδιάστατο.

Με τι υλικά: - Ξύλο, κλαδιά από δέντρα, φέτες κορμών, φλούδες δέντρων, σανίδες, κόντρα πλακέ, νοβοπάν, πηχάκια, καδρόνια, καλάμια κλπ.

·        Ύφασμα, λινάτσα σε φυσικό χρώμα ή χρωματιστή, μονόχρωμα ή εμπριμέ

·        βαμβακερά ή υφαντά υφάσματα και κάθε είδους ύφασμα του εμπορίου

·        Σχοινί, σε διάφορες ποιότητες, χρώματα και πάχη

·        Φελλό, σε διάφορα πάχη ακόμα και φελλούς μπουκαλιών

·        Φυσικά υλικά: πέτρες, βότσαλα, όσπρια, όστρακα, φτερά, κουκουνάρια, κουκούτσια, σπόρους, ξεραμένα φύλλα ή λουλούδια κλπ.

·        Υλικά εμπορίου: πηλός, γύψος, γυψοταινίες, τζάμι, χαλκός, δέρμα, μαλλί, σύρμα, φύλλα μετάλλου (χαλκού, αλουμινίου), πλέγμα μεταλλικό (τέλι), ψάθα, πλέξιγκλας, ζυμαρικά διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων, μοκέτες και σφουγγάρια διαφόρων χρωμάτων κλπ.

Τρόποι γραφής: Μαρκαδόροι, ραπιτογράφος με σινική μελάνη, πινέλο κάθε είδους, μπογιά, πυρογραφία σε ξύλο και φελλό, να κόβουμε το σχήμα του γράμματος από κάποιο υλικό (χρωματιστό χαρτόνι, φύλλο αυτοκόλλητο, ύφασμα, σχοινί, σπάγκο, φύλλο χαλκού κλπ.) και να το κολλάμε σε κάποια επιφάνεια, να δώσουμε σχήμα και να κολλήσουμε χόρτο, μαλλί, κορδέλα, σύρμα, καλώδιο, πέτρες, όστρακα, σπόρους, ζυμαρικά, ξυλάκια, σπίρτα, άμμο, χρωματιστή σκόνη.